Onze allerliefste Milly…. Rust zacht meisje

 In nieuws

Als fokker van dit prachtige ras heb ik vele gesprekken over dit onderwerp gevoerd. Met collega fokkers, met het nieuwe personeel van één van mijn beebjes, met dierenartsen. Ik kon niet uit ervaring spreken, dit leed was ons gelukkig nog bespaard gebleven. Tot gisteren….

Milly was vorig weekend niet in haar hummetje. Maar omdat we druk waren met het aanleggen van de nieuwe vloer maakte ik me niet direct zorgen. Er was veel inloop, er werd hout gezaagd, dus een hoop kabaal. Zondagavond toch besloten contact te leggen met de dierenarts. Situatie uitgelegd. Geen diaree, niet braken, geen snotneus, geen vieze oogjes. Lusteloos en koorts waren de klinische diagnoses.
Omdat ik altijd medicatie op voorraad heb, met da overlegd welke we konden geven om koorts te verlagen en zo de nacht door te komen.

Ik zou maandag ochtend opnieuw contact leggen over haar situatie. Koorts was gezakt, maar nog steeds was ze lusteloos. We zijn direct die kant opgereden. Mijn onderbuik gevoel speelde heel hard op… Nee nee, het zal toch niet, alsjeblieft niet, dit mag niet ..naar nee joh, geen beren op de weg gaan zoeken, wij zijn ook weleens ziek, maak je niet gek, het komt goed.

Maar het kwam niet goed…. de woorden van de dierenarts dreunde in mijn oren. Natte fip is wat ik denk. Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken, tranen met tuiten, mijn stem die plots niet meer werkte.Vocht in haar buikje, de snelle achteruitgang… Ze heeft 2 injecties gekregen, waarop de dierenarts nog héél lief zei, als ik er toch naast zit knapt ze hier in de loop van de dag van op.

Op woensdag kregen we de uitslag, waaruit voort kwam dat ze een zeer lage titer ( 320 ) voor Fip had. Dat gaf hoop! Ondertussen was ze koortsvrij, dus ook dat gaf goede hoop. Donderdag ging voorbij, nog steeds koortsvrij. Ze speelde zelfs weer wat met water, iets wat ze het liefste deed. En toen kwam daar vrijdag… Vrijdag 21 juni. Een dag die ik nooit meer ga vergeten. Ze ging weer achteruit waarop ik natuurlijk als eerste haar koorts op nam. 39.7 was haar temperatuur. Dit is niet goed! Na wat rondbellen om de beste kliniek in de regio te kunnen vinden waar ze zelf een labo in huis hadden kon ik om 17:00 met haar terecht bij het Anicura dierenziekenhuis. Daar aangekomen bleken haar oortjes en buikje ook al geel te zijn. Er werd een echo van haar buikje gemaakt. Waar er maandag nog zeer weinig vocht in haar buikje zat, was er nu heel veel. Direct na de echo een buikpunctie, en toen het licht terug aan ging, zag ik het al. Geel vocht…. Alle hoop die ik nog had vloog in een klap weg. Met het buikvocht gingen ze weg….. Minuten leken uren te duren. En toen kwam daar de uitslag…

  • Vocht aangeprikt; Geel en dradentrekkend.
  • Cytologie; Voornamelijk neutrofielen, eiwitrijk, geen bacteriën.
  • Rivaltatest; Positief.
  • Diagnose; Zeer suggestief, samen met het verhaal en de verdere bevindingen, voor Fip.

Die klote Fip heeft gewonnen van haar.

 

Allerliefste Milly,

In liefde heb ik je laten gaan. Lief,klein, schattig, gek meisje van me. Je leven hier is je oneerlijk vroeg afgenomen. Woensdag kom je terug thuis om nooit meer weg te hoeven gaan bij ons. Spring, zoals je hier kon springen, over de regenboog brug om voor altijd jong en speels te zijn! We houden van je, voor altijd! 💞

💛Milly ( Weenie zur Sternenbucht )
05-11-2018 *21-06-2019

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact op

Meer weten over onze katten & poezen? Neem dan direct contact met ons op!

Not readable? Change text. captcha txt